MAZDA Márkakereskedés és szerviz

Frissített MAZDA 6

Stílusos megjelenés kivételes teljesítménnyel kombinálva

Frissített MAZDA 6

Stílusos megjelenés kivételes teljesítménnyel kombinálva

Frissített MAZDA 6

Stílusos megjelenés kivételes teljesítménnyel kombinálva

Műszaki adatok Műszaki adatokKépek KépekVideók VideókÁrlista ÁrlistaTartozékok Tartozékok
Letölthető dokumentumok:

Árlista

Felszereltség

Mazda 6 katalógusMűszaki adatok

 

Mazda Takeri concept

A KODO vonalai által meghatározott, elegáns külső már kilenc színben elérhető, többek között Sonic ezüstmetál színnel is, amely kiemeli az autó gyönyörű alakját.

Üljön a vezetőülésbe, és pillanatok alatt hozzászokik az ergonomikus belső térhez, mely jól áttekinthető, és kifinomult irányítást tesz lehetővé. Az adaptív LED-fényszóró automatikusan abba az irányba, magasságban és olyan erővel világít, amellyel legjobban segíti a vezetőt, hogy lásson a sötétben.

A frissített Mazda6-ban elérhető a legfejlettebb i-ACTIVSENSE vezetésasszisztens rendszer, amely segít a balesetek megelőzésében, így Önnek csak a sebességre és az élvezetesen magabiztos vezetésre kell koncentrálnia.


Nagy teljesítményű, SKYACTIV hajtáslánc

A SKYACTIV technológia alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosít, ugyanakkor izgalmas vezetést tesz lehetővé. A Mazda6 Sportkombi könnyű és erős karosszériájával és a finom menettulajdonságaival agilis, így a városi utcák és a kanyargós vidéki utak egyaránt könnyen autózhatók. A még erősebb reakciók érdekében használható Sport-kapcsoló két menetmód közüli választást tesz lehetővé.

A felfüggesztésen történt fejlesztések, valamint a hangszigetelésen történt javítások csendesebbé és kényelmesebbé varázsolták az utasteret, így még a hosszabb utazások is sokkal élvezetesebbek.
 
SKYACTIV motor

SKYACTIV motor


A nagyteljesítményű SKYACTIV-D 2.2 tisztaüzemű dízel most aktív nyomatékszabályozású összkerékhajtással (AWD) áll rendelkezésre. A rendelkezésre álló összes tapadás kihasználása érdekében a teljesítmény első és hátsó tengelyek közötti elosztásával minden körülmények között megőrizheti autója felett az uralmat, méghozzá az üzemanyag-hatékonyság feláldozása nélkül.

A kifinomult SKYACTIV-G 2,0 literes vagy 2,5 literes benzinmotor szintén rendelkezésre áll. Próbálja ki bármelyik benzinmotort a hatsebességes automata sebességváltóval és a két különböző vezetési üzemmódot lehetővé tevő Sport-kapcsolóval a még erőteljesebb reakciókat kedvelő vezetési stílus támogatására.

Az aktív nyomatékszabályozású összkerékhajtás (AWD) segít megőrizni az autó feletti uralmat nedves vagy jeges útfelületen.
 
Sport-kapcsoló

Sport-kapcsolóA 2,0 és 2,5 literes SKYACTIV-G benzinmotorokhoz hatsebességes automata sebességváltó kapcsolódik, amelyek esetében az új Sport-kapcsoló is rendelkezésre áll. Ez a legfrissebb fejlesztésünk két menetmód közötti választást, és ezzel egy még intenzívebben reagáló vezetési módot tesz lehetővé.
 

i-ACTIVSENSE biztonságtechnológia és ötcsillagos NCAP-minősítés


A Mazda6 Sportkombi remek biztonsági jellemzői egy olyan, korszerű karosszériának köszönhetők, amely szükség esetén kivételesen erős, és hozzájárult ahhoz, hogy az autó ötcsillagos (a lehető legmagasabb) biztonsági besorolást kapjon az Euro NCAP minősítő rendszerben.

A Mazda6 Sportkombi az aktív biztonsági rendszerek terén is vezető helyen van az i-ACTIVSENSE technológia elemeinek teljes kínálatával. Olyan innováció gyakorlati alkalmazásai ezek, amelyek szükség esetén lépnek működésbe az autóban. Az intelligens fékrásegítő érzékeli, ha Ön túlságosan közel kerül egy Ön előtt haladó járműhöz, és automatikusan működésbe hozza a fékrendszert. Az adaptív fényszórórendszer (AFLS) elfordulásával a kanyarokba irányítja a fénycsóvát a biztonságosabb éjszakai vezetés érdekében.
 
Sávtartást segítő rendszer (LKA)

Sávtartást segítő rendszer (LKA)Az új sávtartást segítő rendszer (LKA) kiegészíti a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (LDWS). Azt a célt szolgálja, hogy az autó sávban elfoglalt pozíciója felügyelet alatt álljon, és a vezető biztonságosabban haladhasson a forgalmas autópályákon.
 

Ha a vezető elkezd közelíteni a szomszédos sáv felé, a rendszer figyelmeztető hangjelzést ad, majd automatikusan korrigálja a kormányzást, így biztonságosabbá válik a vezetés.A sávtartást segítő rendszer (LKA) érzékeli, ha a vezető a másik sáv felé húzza el az autót, és ekkor korrigálja a kormányzást.

 
 
Vezetői koncentrációra figyelmeztető rendszer (DDA)

Vezetői koncentrációra figyelmeztető rendszer (DAA)


A vezetői koncentrációra figyelmeztető rendszer (DAA) azt a célt szolgálja, hogy bármilyen, a vezetésben bekövetkező változást észrevegyen, amely a fáradtsággal hozható összefüggésbe.


A rendszer folyamatosan figyeli a vezetői viselkedést, és ha ebben a fáradtság jelei mutatkoznak, közvetlenül a vezető látómezőjében egy figyelmeztető szimbólum jelenik meg, pihenő közbeiktatását javasolva.

 
 
Adaptív LED fényszórók (ALH)

Adaptív LED fényszórók (ALH)


Az új adaptív LED fényszórók (ALH) a kiváló éjszakai világítás érdekében aktívan reagálnak az autó előtti útszakasz viszonyainak megváltozására. A többi járművezető elvakításának elkerülése, és mindemellett a kiváló látási viszonyok megteremtése érdekében a rendszer automatikusan vált a tompított és a távolsági fényszórók között, a közlekedési körülményeknek megfelelően.

Az új országúti üzemmód megemeli a fénycsóva hajlásszögét nagyobb menetsebességeknél, például autópályákon közlekedve, így hosszabb útszakaszt világít be az autó előtt. Mindeközben a szélesebb fénycsóva jobban bevilágítja a kereszteződéseket. A szintén a felszereltség részét képező adaptív fényszórórendszer (AFLS) a kanyarokban elfordul, így biztonságosabbé teszi az éjszakai vezetést mind a vezető, mind pedig a közlekedés többi résztvevője szempontjából.
 
 
Intelligens fékrásegítő (SCBS)

Intelligens fékrásegítő (SCBS)


Ez az rendszer megelőzi vagy csökkenti a ráfutásos ütközések hatását azáltal, hogy egy rendkívül pontos lézer szenzor figyeli az Ön előtti járművek helyzetét – például a városi közlekedés során.


Ha a rendszer ütközés veszélyét érzékeli, előkészíti a fékrendszert, hogy az azonnal reagálni tudjon az Ön beavatkozására. Ha Ön nem lép a fékre, a rendszer szükség esetén vészfékezést hajt végre. 4 és 30 km/h közötti sebességtartományban működik.
 
HÁTSÓ KERESZTFORGALMI FIGYELMEZTETÉS (RCTA)

HÁTSÓ KERESZTFORGALMI FIGYELMEZTETÉS (RCTA)


A Mazda6 Sportkombi hátramenetbe kapcsolásával egy időben aktiválódó rendszer figyelmezteti a vezetőt a tolató jármű útját keresztező, közeledő járművekre, miközben az autó például kitolat egy parkolóhelyről.


Hangjelzés és a külső visszapillantó tükörbe épített jelzőfény villogása figyelmezteti Önt, ha veszélyesen közel kerül valamilyen akadályhoz. Ha szabad a terület, a riasztás megszűnik, és Ön biztonságosan folytathatja a tolatást.
 
HOLTTÉR FIGYELŐ RENDSZER (BSM)

HOLTTÉR FIGYELŐ RENDSZER (BSM)

A megfelelően beállított tükrök nem minden esetben biztosítják a hátulról közelgő, szomszéd sávban haladó járművek teljes láthatóságát.

A Mazda6 Sportkombi radarral működő rendszere figyelmezteti a vezetőt, ha jármű kerül az autó holtterébe. Ha a vezető sávváltást jelez az irányjelzővel, és az autó mögötti 45 méteren belül, a szomszédos sávban jármű közelít, a rendszer hangjelzéssel és az oldalsó visszapillantó tükrökbe épített kijelző villogásával figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha szabad az út, a riasztás megszűnik, és Ön biztonságosan sávot válthat.